Silkior

Farspandekage med gulerødder og spidskål

Farspandekage med gulerødder og spidskål

Rør en godt krydret frikadellefars, hvis du ikke er helt fortrolig med at lave frikadellefars, får du lige en opskrift her:

  • 500 g hakket flæskekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ spsk revet zittauerløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 æg eller 2 æggehvider
  • friskkværnet peber
  • ca. 2 dl mælk

Grønsagerne:

  • 250 g fintsnittet spidskål
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 250 g porrer i tynde ringe
  • ¾-1 tsk groft salt

Rør fars, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Tilsæt mælken i lidt efter lidt. Farsen må ikke blive for lind.

Gør grønsagerne klar til smørdampning, før pandekagen steges.

Lad smørret gyldne i en stegepande. Kom farsen i panden og form det som en pandekage men lad der være ca. 2 cm fri langs kanten. Steg den ved jævn varme 6-7 min. på hver side

Medens pandekagen steger smørdampes grønsagerne således:

Smelt en stor klat smør i en tykbundet gryde (ca. 80g) – smørret skal smelte men ikke brunes, tilsæt ca. 1/2 dl vand – og læg grønsagerne i, og drys med salt. Damp grønsagerne møre under låg ved svag varme i 10 min.

Når både farspandekagen og grønsagerne er klar. Lægges grønsagerne langs kanten af panden. Drys evt. med hakket persille.


Knækbrød

Knækbrød
  • 1 dl sesam
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl Solsikkerkerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl havregryn
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • ¾ dl Oliven-olie
  • 3,5 dl vand
  • 1 tsk bagepluver

Del dejen i 2 dele. Hver del rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til en tynd plade og skæres i passende firkanter.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 min – bemærk bag kun 1 plade af gangen, selvom det er varmluftsovn.

Fødselsdags kringle

Det skal du bruge:

  • 375 g         mel
  • 150g          margarine
  • 50 g           gær
  • 2 spsk       sukker
  • 1               æg
  • 1 kop         mælk

Smør-fyld:

  • 75 g           margarine
  • 75 g           sukker                 
  • kanel

Pynt:

  • mandler
  • Tesukker

Sådan gør du:

Opløs gæren i sukkeret og ælt det hele sammen. Dejen æltes godt til den er smidig.

Hæves i min, 30 min.

Medens dejen hæver laves fyldet. Rør sukker og margarine godt sammen, og tilsæt til sidst kanel.
Mandlerne smuttes.

Når dejen har hævet rulles den til en lang pølse på ca. 90 cm. Tryk pølserne flade, dejen skal være ca. 1 cm tyk. Kom smør-fyldet på midten af dejen og fold dejen sammen på midten. Luk den ved at klemme godt sammen om den.
Løft forsigtigt over på en bradepande med bagepapir og fold pølsen til en kringle.

Lad kringlen hæve igen ca. 30 min.

Pensel med æg og drys med te-sukker og hakkede smuttede mandler.

Bages ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Hurtige flutes

  • 10 g gærd
  • 1 dl vand
  • 150 g eml
  • Salt

Æltes og formes straks til flytes

Hæver 15-25 min

Snitte sog pensles med æg

Bages ca. 18 min ved 225 grader

Pensles med vand under bagning

Burgerboller

Burgerboller
  • 3 dl sødmælk
  • 20 g gær
  • ½ kg hvedemel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde:
Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.

Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.

Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.

Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Brusebadsboller – nemme

Koldhævet nemme boller

Brug:

  • 15 g gær
  • 7 dl koldt vand
  • 8 g salt
  • 850-900 g hvedemel.

Opløs gæren i lunkent vand.
Tilsæt nu salt og mel. Lad være med at ælte dejen med hænderne. Brug kun røremaskine eller en grydeske. Dejen skal være klistret.

Dæk dejen til og sæt den i køleskabet til næste dag. Dejen kan holde sig i 5 dage, så du kan vælge at bage alle bollerne på en gang, eller kun det antal du lige skal bruge nu.

Forvarm ovnen til 240 grader.
Form bollerne med 2 skeer og sæt dem på bagepapir på en bageplade
Rids et kryds i bollerne med en meget skarp kniv

Bag ved 240 grader i 5 min., sænk nu temperaturen til 210 grader og bag videre i ca. 15 min.

Grovboller

Det skal du bruge:

1,5 dl trekornsblanding – lægges i blød i ca. 30 min. i 3 dl vand
50g gær
2 spsk. Rørsukker
3 dl juice
3 tsk salt
100 g havregryn
100 g hakkede hasselnødder
100 g dadler kan evt. erstattes med gulerødder
Ca. 800 g mel

Sådan gør du:
Læg trekornsblandingen i blød i 3 dl vand i ca. 30 min.

Opløs gæren i sukkeret og bland det hele sammen i en stor rørskål.

Lad det hæve i mindst 1 time inden det formes til boller.
Efterhæves i mindst 30 min.

Pensles med æg og drys evt. havregryn, solsikkerkærner eller andet ovenpå

Bages ved ca. 200 grader i 15 min.

Fødselsdagsboller

Skønne fødselsdagsboller med kardemomme

Fødselsdagsboller

Det skal du bruge:

50 g           gær
3 dl            mælk
1                æg
lidt            salt
1 spsk        sukker
et drys       kardemomme
50 g           margarine (smeltes)
400-500 g  hvedemel

Sådan gør du:

Margarinen smeltes. Mælken hældes i margarinen.
Gæren udrøres i sukkeret. Æg, salt og kardemomme tilsættes.  
Mel tilsættes lidt af gangen til dejen bliver glat og jævn.

Æltes godt igennem og stilles til hævning ca. 1 time (gerne mere).

Formes til boller og hæver igen 1/2 time.
Pensles med æg.

Bages v. 200 grader (varmluft) i ca. 15 minutter.

Word Press

Menu vedligehold

Menuen er lidt speciel. Der er en bug som gør, at man ikke får vist blogindlæg, hvis menupunktet har en forældre. Dette kan man omgå på følgende måde:

  1. Opret menupunkt som kategori uden ‘Indlæg/katagorier’.
  2. Dernæst skal de menupunktet oprettes under ‘Udseende/menuer’
  3. Vælg katagorier og sæt flueben i den nyoprettede katagori og klik tilføj til menu
  4. Punktet dukker nu op nederst i højre side og kan trækkes på plads – tryk Gem Menu

Word Press eller WP er nok det mest brugte værktøj til websider og blogs. Som alle andre webværktøjer, er det vigtigt altid at tænke på sikkerhed. Der er nogle helt grundlæggende ting, som skal være på plads uanset valg af webside værktøj.

5-stjernet livsstilcenter

Livsstilcentret er en lille perle, beliggende i området ved Atalaya

El Campanario er et 5-stjernet center med Spa, sport, gastronomi og afslapning. Det er et fantastisk sted, som varmt kan anbefales. Her er indendørs svømmehal, et fitnesscenter med alt hvad man kan tænke sig af træningsredskaber, tennisbaner, en lille 9 hullers par 3 golfbane, og ikke mindst en fantastisk restaurant. Derudover er der mulighed for at bestille massage og damefrisør.

Centret er lagt an på, at man kan købe adgang til de faciliteter man vil benytte, men man kan også tegne medlemskab, hvis det er en facilitet, som man vil benytte ofte.

Jeg kan kun anbefale, at besøge centret, og fx. øve indspil på par 3 banen. Her kan du spille 18 huller for 20€.

Du må ikke snyde dig selv for en oplevelse i restauranten, når du besøger centret, eller måske bare besøge centret netop for at spise i restauranten – det er simpelthen bare helt i top.