Fødselsdags kringle

Det skal du bruge:

  • 375 g         mel
  • 150g          margarine
  • 50 g           gær
  • 2 spsk       sukker
  • 1               æg
  • 1 kop         mælk

Smør-fyld:

  • 75 g           margarine
  • 75 g           sukker                 
  • kanel

Pynt:

  • mandler
  • Tesukker

Sådan gør du:

Opløs gæren i sukkeret og ælt det hele sammen. Dejen æltes godt til den er smidig.

Hæves i min, 30 min.

Medens dejen hæver laves fyldet. Rør sukker og margarine godt sammen, og tilsæt til sidst kanel.
Mandlerne smuttes.

Når dejen har hævet rulles den til en lang pølse på ca. 90 cm. Tryk pølserne flade, dejen skal være ca. 1 cm tyk. Kom smør-fyldet på midten af dejen og fold dejen sammen på midten. Luk den ved at klemme godt sammen om den.
Løft forsigtigt over på en bradepande med bagepapir og fold pølsen til en kringle.

Lad kringlen hæve igen ca. 30 min.

Pensel med æg og drys med te-sukker og hakkede smuttede mandler.

Bages ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *