
Ingredienser:
3-4 æggehvider
150-200g sukker eller flormelis – dvs. 50 g pr. æggehvide
1/2 l piskefløde
1 l is
1 bk. jordbær
Bagetid: 50-60 min. ved ca. 130 grader
Bunden kan sagtens opbevares til næste dag. Dæk bare af med et viskestykke, når den er helt afkølet.
Sådan gør du:
Skil æggeblommer og æggehvider. Her skal du være omhyggelig. Der må overhovedet ikke komme noget som helst æggeblomme med over i hviderne, så kan de ikke piskes stive.
Hvis du bruger flormelis kan du komme dette direkte i hviderne inden du starter på at piske. Bruger du derimod sukker, pisker du først hviderne stive, så tilsætter du sukker og pisker længe nok til at du sikre dig, at sukkeret er så godt som ‘smeltet’.
Tegn en form på et stykke bagepapir. Brug serveringsfadet og tegn rundt om det. Fordel ca. 1/2-delen marengsmassen ca. 2-3 cm inden for stregerne, så du sikre dig at marengsbunden ikke når helt ud til kanten af serveringsfadet. Kom den anden 1/2-del af massen i en sprøjtepose og laver en fin kant hele vejen rundt om bunden.
Bag bunden en anelse lysebrun i en forvarmet oven ca. 50-60 min ved 120-130 grader.
For at sikre dig, at bunden er bagt færdig, kan du meget forsigtigt vende den ud på serveringsfadet, og prøve om du kan trække bagepapiret af marengsbunden. Hvis bungen overhovedet ikke vil slippe bagepapiret, skal du bage den lidt mere måske 5-10 min.