Amsterdam en smuk og spændende by

Som nævnte under Zwolle, havde jeg fået et weekendophold foræret af min skønne, betænksomme datter.

Vi ankom til Amsterdam fredag aftenen, og checkede ind på hotel Leonardo Boutique Museumhotel. Hotellet ligger helt perfekt i museums-kvarteret, kun 2 min. gang fra Rijksmuseum og 5 min. fra Van Gogh-museet.

Værelset var meget lille – dobbeltværelse incl. badeværelse i alt 11 m2, men det var hyggeligt og nyindrettet, og der var et parkeringshus lige i nærheden, så hvad mere kunne man ønske sig.

Hotel Leonardo Boutique Museumhotel
Hotel Leonardo Boutique Museumhotel

Det skulle da lige være et par cykler. Heldigvis kunne vi leje dem på hotellet, så tidlige lørdag morgen, var vi klar til at indtage byen.

Dobbelværelse på 11m"
Hotelværelset var på 11 m”, så godt vi ikke havde ret meget bagage med

Amsterdam vrimler med cykler, fodgænger, biler og sporvogne, så man skal holde tungen lige i munden, når man kaster sig ud i trafikken. Vi kom heldigvis så tidlige af sted, at byen kun lige var begyndt at vågne, så vi havde god tid at vænne os til cyklerne og sporvognskinnerne, inden det blev hektisk.

Om morgenen cyklede vi rundt i byen
Om morgenen havde vi byen næsten for os selv

Vi brugte morgenen til at cykle rundt i Jordaan-kvarteret, som er et utroligt charmerende kvarter, og er blandt de mest populære områder i Amsterdam.

Jordaan er med sine smalle gade, kanaler, caféer, kunstgallerier og specialbutikker indbegrebet af Amsterdam. Det kan varmt anbefales at cykel eller gå en tur langs kanalerne, imens du nyder synet af de charmende skæve kanalhuse.

Tag på en cykeltur tidlig om morgenen, for når gaderne er mennesketomme er der rig mulighed for at se de smukke huse.

Amsterdam
Amsterdam

Zwolle en af de smukkeste byer i Holland

Jeg har jordens mest betænksomme datter, og hun havde inviteret mig på et weekendophold i Amsterdam.

Vi skulle flyve fra København, men her i juni 2022 er flyvning blevet en udfordring pga. personalemangel i lufthavnene, så vores fly blev aflyst i sidste øjeblik fredag morgen.

Vi kunne komme med et fly mandag eftermiddag, men denne mulighed var ligesom ikke brugbar, og afsted ville vi, så der var ingen vej udenom, vi måtte køre i bil dertil.

Zwolle
Zwolle centrum

Vi valgte at køre over Meppen og gennem Zwolle.

Zwolle er en super hyggelig by, ja den er virkelig et besøg værd, og vi kunne sagtens have brugt mange timer der, men vi havde allerede bestilt hotelværelse i Amsterdam, så vi måtte videre.

Zwolle
Kanal i Zwolle


Zwolle er et must, hvis man besøger Nederlandene, her er en helt speciel idyllisk stemning.

Zwolle centrum
Zwolle centrum

Holland

Vi har gennem årene kommet meget i Holland, da vi i mange år opdrættede en hollandsk hunderace ved navn Stabyhoun.

Zwolle
Kanal i Zwolle

Det blev med åren rigtig mange rejser til Holland, både for at besøge de skønne mennesker vi kom til at kende der, men også for at finde egnet ‘fædre’ til vores skønne, skønne hvalpe.