Tzatziki og vikingekølle m/salat

Vikingekølle med salat og tzatziki
Vikingekølle med salat og tzatziki

Rigtig dejlig grillmad, men og hurtigt at gå at tilberede.
Vi køber køllerne klargjort til grill med BBQ hos Menu

Vikingekøllerne skal have ca. 15 min. på grillen.

Serveres med salat og som altid, når man griller Tzatziki.

Tzatziki laver jeg som følger:

1 stk agurk
4-6 fed hvidløg
Græsk Yoghurt – 500g (1/2 bøtte til 1 stk agurk)
Lidt salt
Lidt citronsaft (kan udelades)
Lidt Olivenolie (kan udelades)

Tzatziki

Agurken skrælles og flækkes. Kernerne fjernes med en teske. Agurken rives på den grove side af rivejernet.
For at Tzatzikien ikke bliver for blød, skal der drives så meget vand ud af den revne agurk som muligt. Nogle drypper det af i et kaffefilter, andre i en si, og så er der lige som som ikke har nogen form for tålmodighed, vi gør følgende: tager et rent viskestykke og vrider agurk massen engang, så saften drypper af 🙂

Yoghurten røres blød og presset hvidløg tilsættes et af gangen. Husk at smage til allerede når du har tilsat 3 hvidløg, man kan nemt komme til at overdrive. Når du syntes smagen af hvidløg er passende tilsættes agurk, og der smages til med salt og evt. lidt citronsaft.
Endeligt tilsættes der nogle dråber olivenolie, for at give tzatzikien en lidt rundere smag.