Farspandekage med gulerødder og spidskål

Farspandekage med gulerødder og spidskål

Rør en godt krydret frikadellefars, hvis du ikke er helt fortrolig med at lave frikadellefars, får du lige en opskrift her:

  • 500 g hakket flæskekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ spsk revet zittauerløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 æg eller 2 æggehvider
  • friskkværnet peber
  • ca. 2 dl mælk

Grønsagerne:

  • 250 g fintsnittet spidskål
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 250 g porrer i tynde ringe
  • ¾-1 tsk groft salt

Rør fars, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Tilsæt mælken i lidt efter lidt. Farsen må ikke blive for lind.

Gør grønsagerne klar til smørdampning, før pandekagen steges.

Lad smørret gyldne i en stegepande. Kom farsen i panden og form det som en pandekage men lad der være ca. 2 cm fri langs kanten. Steg den ved jævn varme 6-7 min. på hver side

Medens pandekagen steger smørdampes grønsagerne således:

Smelt en stor klat smør i en tykbundet gryde (ca. 80g) – smørret skal smelte men ikke brunes, tilsæt ca. 1/2 dl vand – og læg grønsagerne i, og drys med salt. Damp grønsagerne møre under låg ved svag varme i 10 min.

Når både farspandekagen og grønsagerne er klar. Lægges grønsagerne langs kanten af panden. Drys evt. med hakket persille.