Rør en godt krydret frikadellefars, hvis du ikke er helt fortrolig med at lave frikadellefars, får du lige en opskrift her:
- 500 g hakket flæskekød
- 2 spsk hvedemel
- 1½ spsk revet zittauerløg
- 1½ tsk groft salt
- 1 æg eller 2 æggehvider
- friskkværnet peber
- ca. 2 dl mælk
Grønsagerne:
- 250 g fintsnittet spidskål
- 250 g groftrevne gulerødder
- 250 g porrer i tynde ringe
- ¾-1 tsk groft salt
Rør fars, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Tilsæt mælken i lidt efter lidt. Farsen må ikke blive for lind.
Gør grønsagerne klar til smørdampning, før pandekagen steges.
Lad smørret gyldne i en stegepande. Kom farsen i panden og form det som en pandekage men lad der være ca. 2 cm fri langs kanten. Steg den ved jævn varme 6-7 min. på hver side
Medens pandekagen steger smørdampes grønsagerne således:
Smelt en stor klat smør i en tykbundet gryde (ca. 80g) – smørret skal smelte men ikke brunes, tilsæt ca. 1/2 dl vand – og læg grønsagerne i, og drys med salt. Damp grønsagerne møre under låg ved svag varme i 10 min.
Når både farspandekagen og grønsagerne er klar. Lægges grønsagerne langs kanten af panden. Drys evt. med hakket persille.